woensdag 11 januari 2012

Leden Radio Kamer Filharmonie op staatsbezoek naar Oman - deel 5

Koningin Beatrix legt van 8 t/m 12 januari 2012 een staatsbezoek af aan de Verenigde Arabische Emiraten en Oman. Leden van de Radio Kamer Filharmonie zijn gevraagd haar op deze reis te vergezellen.

"'s Avonds het officiele staatsdiner, een hele belevenis"

door orkestmanager Kees Dijk

Na een voorspoedige reis werden we in de VIP-ruimte van het vliegveld van Muscat ontvangen door medewerkers van de ambassade die ons per bus vervolgens begeleidden naar het schitterend aan zee gelegen Shangri-la Hotel.

Dinsdagmiddag zijn Elisabeth (Kamphuis, MCO, red.), (pianist, red.) Paolo Giacometti en ik naar de concertzaal in het Paleis gegaan om de situatie ter plekke te bekijken. Een prachtige zaal in Arabische stijl opgetrokken (met een heus concertorgel), louter voor gebruik van de Sultan zelf. Paolo was verrukt over de Steinway, die op dat moment werd gestemd. Hij kon ook nog kiezen voor een Bösendorfer overigens!

's Avonds mocht ik aanzitten met 250 andere gasten aan het officiele staatsdiner. Een hele belevenis. Dit was ook het moment om in contact te komen met het Nederlandse bedrijfsleven. Er was weinig tijd, maar ik kreeg de gelegenheid om met deze en gene over onze situatie én perspectieven te spreken.

Vanmiddag (woensdag) gaan we naar het Paleis voor een repetitie en dan vanavond het concert!! We kijken er naar uit!!

Staatsbezoek naar Oman - deel 4
Staatsbezoek naar Oman - deel 3
Staatsbezoek naar Oman - deel 2
Staatsbezoek naar Oman - deel 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten