vrijdag 17 februari 2012

MCO Educatie feb 2012 #5 - "De leerlingen raken de thema's van het stuk precies"

door Iris Oltheten (medewerkster MCO Educatie)

Vandaag kwam de opera bij elkaar! Voor twee keer een stampvolle theaterzaal speelden de leerlingen twee try-outs. De brugklassers van het Amadeus waren de toeschouwers en ze vonden het een geweldig optreden.In een kleine twintig minuten laten de leerlingen horen en zien wat ze deze week hebben gemaakt: de teksten, muziekstukken en scènes wisselen elkaar snel af en het is spectaculair geworden. Ook de zaklampen hebben hun rol in het stuk gekregen. Om te zien hoe dat eruit ziet, moet u morgen echt naar Vredenburg komen en in de pauze van het concert naar het Paviljoen!

Eigenlijk is de voorstelling een mooie introductie van het stuk Le Martyre de Saint Sébastien geworden, want de leerlingen raken de thema's van het stuk precies. Hoe word je veroordeeld als je anders durft te zijn? Als je voor je mening uitkomt, ook als is dat gevaarlijk? Ook muzikaal wordt er aan Debussy gerelateerd.
Bas Peter zingt een gewaagde solo-aria, waarbij hij de leerlingen de stuipen op het lijf jaagt.

Ik zou zeggen, bekijk het filmpje voor een sfeerimpressie van hoe het stuk is geworden en kom morgenavond naar Vredenburg! (meer informatie over het concert)

> MCO Educatie feb 2012 #4 - Hoe doe je dat, verder zingen dan de verste muur?
> MCO Educatie feb 2012 #3 - "De titel is geworden: Wandering Between Two Worlds"
> MCO Educatie feb 2012 #2 - "Een overdonderend en groots geluid klinkt door studio 4"
> MCO Educatie feb 2012 #1 - "Er staat nog geen enkele noot of tekst op papier!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten