vrijdag 23 december 2011

GOK-blog dec 2011 #10 (slot): "En dan staat daar ineens een Groot Amadeus Omroepkoor!"

In samenwerking met MCO Educatie, Utrechts Centrum voor de Kunsten, Vredenburg Utrecht en het Amadeus Lyceum participeert het Groot Omroepkoor in het educatieve project Groot Amadeus Omroepkoor. Dit bijzondere samenwerkingsverband behelst een reeks workshops in de maanden november en december, waarvan de resultaten worden gepresenteerd rondom het concert van de Radio Kamer Filharmonie op 9 december in het paviljoen van Vredenburg Leidsche Rijn, en op vrijdag 23 december op het Amadeus Lyceum in Vleuten. Freelance koorleden Reina Boelens en Kathelijn van Dongen doen verslag van het de laatste weken van het project. > meer informatie over het Groot Amadeus Omroepkoor

"Op deze slotdag werken we met docenten en medewerkers"

door Kathelijn van Dongen

Nog een dag en dan is het tijd voor een welverdiende kerstvakantie. Zoals ik al schreef, leek gisteren al een slotdag te zijn. Dat betekent dat vandaag als een eerste dag voelt. Om 10.00 uur staat er al een optreden van de afvaardiging van het Omroepkoor op de planning. Erg vroeg, moet ik zeggen. Maar we slaan er ons doorheen.

Na deze duik in het diepe, gaan we met de docenten en medewerkers aan de slag. Het is mooi om te zien dat Suzi, die ook vandaag de formidabele leiding neemt, een zelfde werkwijze hanteert als bij de leerlingen. We doen sharks en snakes na, allemaal met als doel om de concentratie en discipline vast te houden.

In vijf groepen componeren we twee regels tekst over thema afscheid voor de allerlaatste keer. Dat levert hier en daar leuke kronkels en hilarische teksten leven. Een en al wordt gedaan op een paar maten uit de vierde acte van La Bohème. We hebben ook een ware Mimi (sopraan Elma van den Dool) tot onze beschikking. Als we onze brouwsels voor elkaar hebben uitgevoerd voorzien van ware Boyband-gebaren, gaan we in een grote rij staan.

Onder leiding van Edward Caswell wordt de muziek gesmeed tot nieuwe compositie met piano en solist. We leren samen met de docenten om sterk en zacht te zingen. Nog steeds maken we onze gebaren. En dan staat daar ineens een Groot Amadeus Omroepkoor. Dat is toch wel heel bijzonder!

De docenten hebben erg genoten vandaag. Met een bijzonder goed verzorgde kerstlunch als afsluiting, is de kerstvakantie welverdiend.

Chapeau aan allen die hebben meegewerkt aan deze leerzame week. Hier en daar was het best vermoeiend, maar al met al heel zinvol om te doen, vond ik!

Fijne feestdagen en een gezond, liefdevol en vooral muzikaal 2012!

> GOK-blog dec 2011 #9: "Is het dan toch spannender om voor leeftijdgenoten te zingen?"
> GOK-blog dec 2011 #8: "Wat wil je nog meer in een educatieproject?"
> GOK-blog dec 2011 #7: "Het stuk is prachtig en wordt steeds mooier"
> GOK-blog dec 2011 #6: "Springend, huppelend, hinkelend, we doen het allemaal"
> GOK-blog dec 2011 #5: "Ik zag dat het publiek geraakt werd"
> GOK-blog dec 2011 #4: "Wij hebben de oefeningen meegedaan en... het werkt!"
> GOK-blog dec 2011 #3: "Waarom kunnen ze dat in de politiek nou niet..."
> GOK-blog dec 2011 #2: "Wat is in hemelsnaam ska?"
> GOK-blog dec 2011 #1: "De koorleden werden weer even middelbare scholieren"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten