maandag 9 januari 2012

Leden Radio Kamer Filharmonie op staatsbezoek naar Oman - deel 3

Koningin Beatrix legt van 8 t/m 12 januari 2012 een staatsbezoek af aan de Verenigde Arabische Emiraten en Oman. Leden van de Radio Kamer Filharmonie zijn gevraagd haar op deze reis te vergezellen.

9 januari 2012 19:00 uur, De 'bescheiden' ontvangstruime van Muscat International Airport, Oman (video: orkestmanager Kees Dijk):"24° C geen vuiltje aan de lucht"

door Arjan Woudenberg, klarinettist RKF

Het vliegtuig is altijd een mooie ontmoetingsplek. Negen uur op een eilandje in de lucht met mensen wier neuzen dezelfde kant op staan en die samen één doel hebben: Muscat bereiken. Terwijl de ski-oorden onder ons langs trekken, kom ik in gesprek met mijn buurman die ingenieur is bij CentraalStaal International. Anish Kapoor veroorzaakt met behulp van de kennis en techniek van CSI in de scheepsbouw de prachtigste sculpturen (foto's). De huid is onderdeel van de constructie en dat verwezenlijkt de stoutste dromen van de meest plastisch denkende architecten van het hoogste niveau.
Onderwijl worden we Royalty Watcher Watchers (www.twitter.com/@petervdvorst).

Hoewel onze opdracht is de contraprestatie te zijn voor het staatsbezoek heeft dit ons er niet van weerhouden contact te leggen met de Nederlandse gemeenschap in Oman. Wij zijn tenslotte de Radio Kamer Filharmonie van alle Nederlanders. Ook de koninklijke familie vergeet de expats niet. De Omaanse vrije donderdag is ideaal voor een receptie in aanwezigheid van de koningin en haar gevolg. Mocht Radio Nederland Wereldomroep een manier vinden om de nieuwe Omanieten van Nederlandse afkomst te blijven bereiken dan raad ik ze aan de concerten van de RKF uit te zenden; want wat is er mooier dan eventjes in het Concertgebouw te zijn in je eigen stoel waanzinnig mooie muziek te ontdekken, gespeeld door musici die je een hand hebt gegeven en waarmee je een praatje over het weer hebt gemaakt (24° C, 53% luchtvochtigheid, geen vuiltje aan de lucht)?

Over klimaat gesproken: in Oman weten ze hoe het moet. De nieuwste aflevering van CSI is de bouw van het Oman Cultureel Centrum in Muscat, terwijl het operahuis net af is.

Staatsbezoek naar Oman - deel 2
Staatsbezoek naar Oman - deel 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten