maandag 27 februari 2012

GOK maart 2012 #1 - "Wagner vond Les Troyens 'een treurige aangelegenheid'"

Het Groot Omroepkoor werkt mee aan een uitvoering van de complete versie van de 'symphonie dramatique' Roméo et Juliette op.17 (1839) van Hector Berlioz op 23 maart 2012 in De Vrijdag van Vredenburg met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. James Gaffigan. Koorlid Hans Pootjes (foto) doet verslag.

Toen ik werd gevraagd om mee te doen aan Roméo et Juliette van Hector Berlioz schoot mij meteen te binnen dat ik het al eens gedaan had toen ik nog bij het Nederlands Kamerkoor zong en we als klein koor werden toegevoegd aan het Groot Omroepkoor. Ook herinner ik me een snel koor over 'La Reine Map', en ik weet nog dat het een massaal gebeuren was... Ik weet niet meer hoe lang geleden dat was, maar ik schat een jaar of twintig.
Laatst las ik in een van de delen van Wagners autobiografie Mein Leben dat hij ooit een stuk hoorde uit Berlioz' Les Troyens en hij het "een treurige aangelegenheid" vond... Dat belooft wat!

> meer informatie over het concert

4 opmerkingen:

 1. Hey Hans, leuk dat je blogt !!!
  Groet - Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He Vonnepon,

   Nou ja, ik bloggen, ik werd gevraagd en dat vond ik wel leuk eigenlijk, ik als digibeet.
   En ja, Wagner en Berlioz....

   Verwijderen
 2. Nou, Hans, in dit werk zit ik een van de allermooiste vocale treurmarsen ooit gecomponeerd: "Jetez des fleurs pour la vierge expirée" voor de gestorven Juliette - het begin van deel III.
  Ton Braas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. he Ton,

   weet ik, het ging bij Wagner over Les Troyens...
   Ik heb meegedaan met Les Troyens bij DNO en dat was een prachtige produktie...
   Ik wou Berlioz helemaal niet afzetten egen Wagner maar Richard had zo zijn bedenkingen

   Verwijderen