donderdag 8 december 2011

GOK-blog dec 2011 #4: "Wij hebben de oefeningen meegedaan en... het werkt!"

In samenwerking met MCO Educatie, Utrechts Centrum voor de Kunsten, Vredenburg Utrecht en het Amadeus Lyceum participeert het Groot Omroepkoor in het educatieve project Groot Amadeus Omroepkoor. Dit bijzondere samenwerkingsverband behelst een reeks workshops in de maanden november en december, waarvan de resultaten worden gepresenteerd rondom het concert van de Radio Kamer Filharmonie op 9 december aanstaande in het paviljoen van Vredenburg Leidsche Rijn. Freelance koorleden Reina Boelens en Kathelijn van Dongen doen verslag van het de laatste weken van het project. > meer informatie over het Groot Amadeus OmroepkoorIEDEREEN KAN ZINGEN

Nou het is gelukt, we hebben vanmiddag een try-out gegeven van het kleine concertje dat we morgen in Vredenburg gaan geven. Ik vond het resultaat zelf erg verrassend, een combinatie van bestaande muziek en improvisatie door kinderen en koor.
Pet af voor de coaches Suzy Zumpe en John Barber, die keihard hebben gewerkt om dit tot stand te brengen! John is componist en schreef alle improvisaties razendsnel uit, zodat we ze de volgende dag niet vergeten waren en af en toe schaafde hij de melodielijn een beetje bij. Suzy noemt zich een vocale animator, zij werkt met kinderen maar ook met volwassenen. Zij gaat er van uit dat iedereen kan zingen en doet oefeningen waarmee ze probeert goed stemgebruik uit te lokken. Ze maakt daarbij gebruik van het voorstellingsvermogen en de emotie van de leerlingen. Wij hebben die oefeningen meegedaan en... het werkt!
Voor ons, professionele zangers, is het wel weer eens goed om je te realiseren dat voorstellingsvermogen en emotie onontbeerlijk zijn in het zangersvak.
Morgen het concert, ik verheug me erop. Groeten van Reina Boelens!

> GOK-blog dec 2011 #3: "Waarom kunnen ze dat in de politiek nou niet..."
> GOK-blog dec 2011 #2: "Wat is in hemelsnaam ska?"
> GOK-blog dec 2011 #1: "De koorleden werden weer even middelbare scholieren"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten