maandag 5 december 2011

GOK-blog dec 2011 #1: "De koorleden werden weer even middelbare scholieren"

In samenwerking met MCO Educatie, Utrechts Centrum voor de Kunsten, Vredenburg Utrecht en het Amadeus Lyceum participeert het Groot Omroepkoor in het educatieve project Groot Amadeus Omroepkoor. Dit bijzondere samenwerkingsverband behelst een reeks workshops in de maanden november en december, waarvan de resultaten worden gepresenteerd rondom het concert van de Radio Kamer Filharmonie op 9 december aanstaande in het paviljoen van Vredenburg Leidsche Rijn. Freelance koorleden Reina Boelens en Kathelijn van Dongen doen verslag van het de laatste weken van het project. > meer informatie over het Groot Amadeus Omroepkoor

DE TOON WAS GEZET

door Reina Boelens

Ik wil jullie deze week mee laten genieten van een educatieproject van het Groot Omroepkoor, hoewel 'groot'... We zijn met zo’n 16 zangers betrokken bij dit project.
Vanochtend hebben we eerst met de koorleden een paar stukken gerepeteerd en na de pauze in de grote studio was er een ontmoeting met leerlingen van het Amadeus Lyceum uit Vleuten. Deze leerlingen hebben allemaal muziek in hun eindexamenpakket.
Ze verwelkomden ons met een vlot gezongen stukje uit de opera Peter Grimes van Benjamin Britten; ik moet zeggen, het swingde de pan uit...
Daarna stelden wij ons voor met het zingen van een stukje uit Water Night van Whitacre. Je kunt wel zeggen dat hiermee de toon was gezet van beide groepen, de 'jongelui' en de koorleden.Maar nu komt het leuke, na de pauze was er van twee groepen totaal geen sprake meer. Onder leiding van twee ervaren coaches werden er allerlei oefeningen en spelletjes gedaan die maakten dat we, na een schuchter begin, tot één groep gesmeed werden. De koorleden waren weer even middelbare scholieren geworden. Ik moet zeggen dat het mij erg beviel om weer even te improviseren en te spelen met muziek en met elkaar.

Oh ja, wat ik vergat te melden is dat dit project moet uitmonden in een zelfgemaakt programma dat we zullen uitvoeren in de pauze van de Vrijdag van Vredenburg op 9 december a.s., waar de Radio Kamer Filharmonie een concert geeft. SPANNEND!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten