woensdag 7 december 2011

GOK-blog dec 2011 #3: "Waarom kunnen ze dat in de politiek nou niet..."

In samenwerking met MCO Educatie, Utrechts Centrum voor de Kunsten, Vredenburg Utrecht en het Amadeus Lyceum participeert het Groot Omroepkoor in het educatieve project Groot Amadeus Omroepkoor. Dit bijzondere samenwerkingsverband behelst een reeks workshops in de maanden november en december, waarvan de resultaten worden gepresenteerd rondom het concert van de Radio Kamer Filharmonie op 9 december aanstaande in het paviljoen van Vredenburg Leidsche Rijn. Freelance koorleden Reina Boelens en Kathelijn van Dongen doen verslag van het de laatste weken van het project. > meer informatie over het Groot Amadeus OmroepkoorEEN KWESTIE VAN KEUZES MAKEN

door Reina Boelens

Inmiddels hebben we de derde dag van het educatieproject achter de rug. Langzaam worden de contouren van het concertje, dat we vrijdag met z’n allen gaan geven, een beetje duidelijk. Ik kan u alvast zeggen dat het een verrassende bijdrage zal worden, dus komt allen naar de Vrijdag van Vredenburg of als u erg nieuwsgierig bent kunt u morgen ook naar de try-out komen die op donderdag 8 december om 13.45 uur in studio 8 in het MCO zal plaatsvinden.

In de pauze had ik nog een klein momentje om een gesprek te voeren met Niels de Koe, muziekdocent aan het Amadeus Lyceum. Dit vertelde hij over zijn school: "Wij zijn een cultuurprofielschool, alle kinderen krijgen drama, muziek, beeldende kunst en dans. Het is belangrijk om kinderen gerichte positieve feed-back te geven, zodat ze durven te experimenteren."
Op mijn vraag hoe dat dan wordt gefinancierd zei hij: "Dát is een kwestie van keuzes maken."
Kijk zo is het maar net, waarom kunnen ze dat op het Amadeus Lyceum nou wel, en in de politiek niet...

> GOK-blog dec 2011 #2: "Wat is in hemelsnaam ska?"
> GOK-blog dec 2011 #1: "De koorleden werden weer even middelbare scholieren"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten