maandag 29 augustus 2011

RKF-blog #6: "Deze man kon met één blik de hele eerste rij doen wateren van angst"

De Radio Kamer Filharmonie en het Groot Omroepkoor repeteren aan Der Freischütz, een opera van Carl Maria von Weber, de opening van het ZaterdagMatinee-seizoen op 3 september a.s.

blogger vandaag: Jeroen Soors, 1e hobo

FRISSE MAANDAG

Na een spannend en fris concert op de Uitmarkt zaterdag hadden we een zeldzame vrije zondag. Als muzikant hebben wij deze luxe doorheen het seizoen niet al te vaak en daar heeft deze jongen dan ook met volle teugen van genoten!

Een frisse maandag was het sowieso, naast het kille weer kregen we vandaag een aantal nieuwe mensen over de vloer in ons orkest. Allereerst waren er twee nieuwe piccoloïstes in de houtsectie die vandaag helaas maar enkele maten mochten spelen, hopelijk morgen meer geluk voor deze collega's...keep up the good work ladies!

Vervolgens werden we na het 'opfrissen' van de Ouverture Der Freischütz van Carl Maria von Weber voorgesteld aan de solisten van dienst. De Kasper die we al een tijd in onze partij hadden zien staan vermeld kreeg nu een gezicht, en wat voor één! Deze man kon met één blik de hele eerste rij doen wateren van angst. Hoe hij met zijn grimas mij en Jeanette van onze stoel kon schieten was op zijn minst markant te noemen, chapeau voor zijn welgemeende inleving in zijn personage.

Onze chef-dirigent Michael Schønwandt geeft de blazers nog enkele belangrijke aanwijzinging in verband met het samenspel en haalt nog even de details eruit zoals alleen hij dat kan, elke keer een tikkeltje meer vragen van elke speler om zo het orkest naar een nog hoger niveau te tillen.

Op het einde van repetitie hadden we ook nog het geluk even de prachtige, rijke stem te horen van sopraan Silvana Dussmann. Wat deze soliste met haar stem kan is kippenvel creëren bij menig luisteraar, zeker de moeite om haar live te horen komende zaterdag in het Concertgebouw bij de integrale uitvoering van deze pakkende opera, allen daarheen!

> RKF-blog #1 > RKF-blog #2 > RKF-blog #3 > RKF-blog #4 > RKF-blog #5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten