donderdag 30 juni 2011

GOK-blog #4 - "En dan heeft ze nog maar een paar maten gespeeld!"

door Daniël Hermán Mostert, 1ste bas Groot Omroepkoor

De eerste dag, dat we alle instrumentalisten, zangers en de dirigent voor het stuk O Whispering Suns (Vanessa Lann) bij elkaar hadden voor de op één na laatste repetitie...

Nu was het de uitdaging, om alle onderdelen goed op elkaar aan te laten sluiten: Overal staan zangers: Op het balkon staan de mensen van het Letse Radiokoor, om het publiek heen en opkomend van buiten de zaal komen de zangeressen van het Groot Omroepkoor en op het podium zit Viktor Kopatchinsky achter zijn cymbalom... Een prachtig instrument, dat wat mij betreft een groter aandeel in het stuk had mogen hebben.
Maar Viktors dochter, Patricia, is er vandaag dus ook bij en zij heeft echt een uitgebreide rol: op blote voeten loopt ze met haar viool door de hele zaal en over het podium heen; ze zingt ook terwijl ze speelt... En tijdens haar 'cadenza' speelt ze een hele spannende partij, terwijl ze af en toe ritmisch met haar voet op de grond stampt. Al met al lijkt ze een duveltje uit een doosje met al haar actie. En dan heeft ze nog maar een paar maten gespeeld! Ik ben erg benieuwd naar de rest van haar solo!

> video-interview Vanessa Lann

> GOK-blog #3
> GOK-blog #2
> GOK-blog #1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten