woensdag 22 juni 2011

GOK-blog #1 - Daniël Hermán Mostert: 1ste bas Groot Omroepkoor

Lees het blog van Daniël Hermán Mostert, 1ste bas van het Groot Omroepkoor, dat hij bijhoudt tijdens de Eric Ericson Masterclass tijdens de Koorbiënnale in Haarlem; maar eerst nog met het Groot Omroepkoor repeteren voor de repetities van het nieuwe stuk van Vanessa Lann.

"Op maandag 20 juni werkte het Groot Omroepkoor in twee eerste repetities (eerst de vrouwen en later de mannen) aan een nieuw werk van de Amerikaans-Nederlandse componiste Vanessa Lann, "O Whispering Suns". Dit werk, waarin een kleine 100 stemmen van het Groot Omroepkoor en het Lets Radiokoor te horen zullen zijn, krijgt zijn wereldpremière tijdens het slotconcert van de Koorbiënnale in Haarlem, op zaterdag 2 juli (O.l.v. Kaspars Putnins). De ruimtelijke opstelling en bewegingen van de zangers en zangeressen spelen hierin een belangrijke rol, waar de komende dagen ook nog aan gewerkt zal worden.

Vandaag werd vooral gewerkt aan een nogal luguber gedeelte, waarin op een (doelbewust) emotioneel afstandelijke en 'reciterende' wijze over een massamoord op 412 jonge Amerikanen wordt gezongen. 
Lann was bij de eerste repetities aanwezig en gaf toelichting op haar werk en de teksten hiervan (van Walt Whitman). Na afloop van de repetitie praatte de componiste nog even na met tenor John Vredeveldt van het Groot Omroepkoor (zie foto)." 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten