donderdag 16 februari 2012

MCO Educatie feb 2012 #4 - Hoe doe je dat, verder zingen dan de verste muur?

door Milena Haverkamp (stagiaire MCO Educatie)

Vandaag is de laatste dag in het MCO gebouw. De laatste dag om alles van wat er nu aan materiaal verzameld is, een opera te creëren. Nog eenmaal gaan de jonge artiesten op bezoek bij een repetitie. Het Radio Filharmonisch Orkest, het GOK, de vertelster Mireille Capelle en soliste Marie-Bénédicte Souquet. Voor het eerst is iedereen samen. Elke stoel in studio 5 is bezet. Wat een groot feest.

Na de kijkrepetitie wordt er weer hard doorgewerkt. Teksten en muziek maken dat is één, maar het onthouden en uitvoeren is een tweede. Of jezelf verstaanbaar maken. Hoe werkt dat eigenlijk? Gelukkig kan Peter met zijn prachtige basstem goed voordoen hoe je nog verder dan de verste muur kunt zingen. Iedereen moet echt boven de muziek uit kunnen komen.

In de middag wordt het script stap voor stap doorgenomen. Alle losse stukjes beginnen steeds meer vorm te krijgen. De opera begint nu een geheel te worden. Maar of het allemaal op tijd afkomt? Gelukkig is morgenochtend nog tijd. In de middag spelen ze eerst nog een generale op het Amadeus Lyceum in Vleuten zelf. Iedereen op school kan dan direct zien, waarom deze scholieren afgelopen week niet op school waren. En dan moet het zeker voor de première van zaterdag af zijn!

> MCO Educatie feb 2012 #3 - "De titel is geworden: Wandering Between Two Worlds"
> MCO Educatie feb 2012 #2 - "Een overdonderend en groots geluid klinkt door studio 4"
> MCO Educatie feb 2012 #1 - "Er staat nog geen enkele noot of tekst op papier!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten