maandag 13 februari 2012

MCO Educatie feb 2012 #1 - "Er staat nog geen enkele noot of tekst op papier!"

door Milena Haverkamp (stagiaire MCO Educatie)

Vanochtend heeft studio 8 zich weer gevuld met maar liefst 46 leerlingen van het Amadeus Lyceum uit Vleuten. Misschien herkent u de naam van de school al, want ze waren afgelopen december ook al een week in het MCO-gebouw voor het project Groot Amadeus Omroepkoor, waarbij ze samen met 16 zangers van het GOK hebben gecomponeerd en gezongen. Verder kunt u ze kennen van het project Gadget uit 2010 met de RKF samen of van hun MacMillan-concert in 2011.

Deze week zal er hard gewerkt moeten worden. Aanstaande zaterdag gaat namelijk een geheel nieuwe opera in première. En er staat nog geen enkele noot of tekst op papier!
Ze zullen optreden in de pauze van het concert dat zaterdag in Vredenburg wordt gegeven door het RFO en het GOK. Het optreden vindt plaats in het Paviljoen. Ook zullen ze tijdens de inleiding van het concert een kleine ‘teaser’ van hun optreden laten horen.

Komende week zullen de leerlingen ook nog repetities van Debussy's Le Martyre de Saint Sébastien bijwonen, dinsdag bij het Groot Omroepkoor en donderdag bij het Radio Filharmonisch Orkest en het GOK. Geïnspireerd op deze muziek zal er een eigen een verhaal gemaakt worden, met zelfgecomponeerde muziek en een geheel nieuw libretto. Gelukkig hebben ze voor deze spannende uitdaging hulp van drie fantastische workshopleiders, die speciaal uit Londen zijn ingevlogen: Suzi Zumpe (zang), Dominic Harlan (componeren) en Karen Gillingham (regie).

Vandaag is Karen de dag begonnen met fysieke oefeningen door de ruimte. Zo hebben ze net zo snel mogelijk, zonder te praten, letters met de hele groep moeten vormen. En helpt Dominic ze nu met de eerste ritmecomposities maken. Straks zullen ze nog met zaklampen aan de slag gaan. Wat ze daar precies mee gaan doen? We zien het morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten