donderdag 6 oktober 2011

METRO-blog #2-3: "Wij hebben gehoord dat de fans een verrassing te wachten staat..."

De Week van het Metropole is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij op een aantal achtereenvolgende dagen (inter-)nationale topartiesten samen met het Metropole Orkest een unieke samenwerking aangaan en een orkestrale uitvoering verzorgen van hun beste repertoire. In de eerste twee edities vonden uitverkochte optredens plaats van onder meer Trijntje Oosterhuis, Ed Kowalczyk (USA) en Tori Amos (USA). Dit jaar treden Paul de Leeuw (6 oktober) en Alain Clark (8 oktober) op met het Metropole Orkest in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

blogger: Mieke Honingh (altviool)De 'Week van het Metropole' wordt voor het derde jaar op rij gehouden. Opnieuw is de locatie de Heineken Music Hall (HMH) in Amsterdam. Het is elke keer weer een feestje. Dit jaar bestaat 'De Week' uit twee concerten. Vandaag (6 oktober) treden we op met Paul de Leeuw en zaterdag 8 oktober met Alain Clark.
 
Vorige week hebben we drie dagen met Paul gerepeteerd. Dat gebeurde, zoals altijd, in een uitstekende sfeer. Paul is een grote fan van ons orkest en je merkt elke keer weer dat hij het heerlijk vindt om te zingen, en zeker met ons! Het concert van vanavond wordt dus echt een feestje à la Paul de Leeuw. Wij hebben gehoord dat de fans een verrassing te wachten staat. Bob de Rooij - je weet wel, van Annie - schijnt langs te komen op de brommer....
 
Gisteren was onze derde dag met Alain Clark. Alain meldde dat hij het wat rustigaan zou doen met zijn stem. Hij was een beetje verkouden en wilde zijn stem sparen. Hij heeft gelukkig nog tot zaterdag en dus zal het vast wel goed komen. Alain heeft een mooie stem en een prettige uitstraling.
 
Vince Mendoza [chef-dirigent van het Metropole Orkest, red.] staat weer eens voor het orkest. Hij was het laatst bij ons met het North Sea Jazz Festival in juli. Hij houdt zich bezig met de arrangementen, die dit keer geen van allen van zijn hand zijn. Alain vertelde hem maandag dat hij ook een paar jaar in LA heeft gewoond. Dat schiep meteen een band.
 
Er zijn nog wat kaarten voor beide concerten maar niet veel meer hebben we begrepen, dus: Haast je om erbij te zijn! 

> METRO-blog #2-2 - "Tante, moet u spelen met Alain Clark?"
> METRO-blog #2-1 - Repeteren met Paul de Leeuw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten